VIER

Het zijn niet de lijnen maar de kleur die de structuur bepaald. Renoir

De vier staat voor structuur, organisatie & methodiek.

Ik vind het leuk om te zeggen dat het staat voor onze “nuchtere” kant.

In het Frans, als je van iemand zegt “elle est carrée”, dan zeg je eigenlijk dat ze gesloten is voor het onzichtbare. Eerst zien dan geloven, is haar motto.

Aan de andere kant van het spectrum heb je de “spiri-wiri vrouw”. Men zegt van deze vrouw dat ze zweeft. Geloven en dan zien, is haar motto.

Ik geloof dat laatbloeiers er baat bij hebben om in het midden te gaan staan. Beide benen op de grond, diepgeworteld. De kruin ver rijkend naar de sterren.

Wat er diep in de aarde leeft, is net zo onzichtbaar als de diepte van de kosmos.

Dat geldt ook voor jouw “dieptes”. Je bent veeeeeel meer dan de lijnen, de contouren, van wat er gezien wordt (door jezelf en anderen). Het zijn jouw unieke kleuren, die jouw structuur bepalen. Wat er van jou gezien wordt.

In numerologie ben ik een 22/4. Ze noemen dat de meesterbouwer. Ik heb jaaaaaaren lang gestruggeld om mijn plek te claimen in “de middenwereld”. Ik voelde me nog thuis bij de mega nuchtere vrouwenclubjes, nog bij de hele zweverige communes.

LAATBLOEIERS is voor vrouwen die net zoals ik, nuchter EN spiri-wiri, die steeds dieper durven te wortelen in hun onzichtbare ondergrond EN steeds hoger durven te rijken met hun kroon. En daar, in alle glorie hun eigen kleur geven aan het menselijke landschap.

Vandaag ga je een natuur mandala maken en even stilstaan bij jouw relatie tot “moeder” aarde en de “vader” die in de hemelen zijt 😉. Luister naar de audio voor de opdracht/uitnodiging/inspiratie (hoe je het noemen wilt.

En dan nog even op een rijtje

wat extra inspiratie voor in je natuur mandala.

  • de 4 dimensies in de ruimte: hoogte / lengte / breedte / diepte (of de diameter wanneer het een cirkelvormige structuur is)
  • de 4 toestanden van de materie: vaste stoffen/vloeistoffen/ gassen/plasma
  • de 4 richtingen: Noord/ Zuid/ Oost/ West
  • de 4 tijdperken
  • de 4 seizoenen
  • de 4 bloedgroepen

Maak een mooie foto van je creatie en stuur die naar annette@laat-bloeiers.nl

Heel veel ontdekkingsplezier en zonnige groet,

PS: oh en hieronder nog de inspiratie van Eiko’s natuurmandala’s in Tokyo.

inspiration