Zes

De zes staat vandaag in het teken van ons zesde zintuig: onze intuïtie.

Dit stemmetje dat in ons opstijgt, is een vorm van intelligentie die we kunnen cultiveren.

We zijn allemaal intuïtief. Zolang we bereid zijn om er voor open te staan en de boodschappen leren te ontvangen.

Misschien ben je al heel verbonden met je intuïtie. Dan zou jij er even iets concreets mee kunnen doen vandaag. Bijvoorbeeld even stilstaan bij een situatie waarin je dat kompas goed kan gebruiken momenteel.

Als jij denkt dat je niet zo intuïtief bent, weet dan dat we allemaal intuïtief geboren zijn. En dat ook jij, je er weer mee verbinden kunt. Waarschijnlijk heb je moeten leren om rationeel met de wereld om te gaan en weet je niet zo goed meer hoe die twee werelden samen door een deur kunnen.

Intuïtie is je innerlijke coach, het kleine stemmetje dat je aanzet tot het maken van « goede keuzes », de “onredelijke” wegwijzer, een toegewijde hulp die altijd voor het beste gaat in jouw leven (hoe lastig ook), een onmisbare bondgenoot als het gaat om het opwekken en ontwikkelen van je creativiteit. In mijn wereld is zij mijn innerlijke muze.

De basis van het horen van je intuïtie, is om jezelf los te maken van het rationele denkproces en het vertrouwen terug te vinden in die capaciteit in jezelf.

Jouw muze spreekt tot je, via je vijf zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven, voelen) en nodigt je uit om je hart te volgen. Ik geloof dat, daar waar je instinct voor je zorgt op lichamelijk niveau, je intuïtie dat doet op zielsniveau.

Luister vandaag dus goed naar hoe jouw lichaam reageert op je omgeving en hoe die informatie “binnenkomt”. En noteer alles wat je opmerkt in je adventsdagboekje.

  • Ben je een gevoelsmens? Dan zul je antwoorden je voelen (brok in je maag, graat in de keel)
  • Ben je visueel ingesteld? Dan zul je antwoorden zien (synchroniciteit zien, bilden in je hoofd)
  • Ben je auditief ingesteld? Dan zul je antwoorden horen (stemmetje in je hoofd, geluiden)
  • Spreekt je intuitie tot je via je smaak? Dan zul je antwoorden proeven (smaakt lekker of vies)
  • Spreekt je intuitie tot je ruiken? Dan zul je antwoorden ruiken (iets stinkt of ruikt juist heerlijk)

Op den duur komen al deze zintuigen samen om jou van de beste informatie te voorzien, zodat ook jij je hart kunt volgen.

Heel veel plezier op je ontdekkingsreis.

Zonnige groet,

Vanaf februari 2022 komt er een jaarprogramma aan, waarin jij als laatbloeier gaat groeien en bloeien. Jezelf gaat ontplooien. De ontmoetingen en het herenigen met je innerlijke muze, staan daarin centraal. Wil je op de hoogte gehouden worden, als het zover is? Klik dan op de link hieronder en schrijf je in op de wachtlijst.